Рівне, Київська, 36, к. 7 (1 поверх) готель Турист
пн - пт: з 10:00 до 18:00

БІОХІМІК, МІКРОБІОЛОГ

БІОХІМІК, МІКРОБІОЛОГ
БІОХІМІК, МІКРОБІОЛОГ

Біохімік – вчений, що вивчає хімічний склад і фізичні процеси, які відбуваються в живих організмах. Цей спеціаліст займається дослідженнями в сфері хімічних процесів, які задіяні в метаболізмі, рості, розвитку живих організмів, в успадкуванні. Крім того, біохімік аналізує вплив речовин, отриманих з навколишнього середовища (їжі, медичних препаратів, хімічних сполук) на процеси, що протікають всередині організмах людини та тварин.
Мікробіолог – вчений, який досліджує особливості будови, росту, розвитку і розмноження мікроскопічних організмів, як наприклад бактерії, віруси, мікроскопічні водорості та гриби. Крім того, ці спеціалісти вивчають зв’язок між мікроорганізмами та різними захворюваннями, а також можливі шляхи боротьби з ними.
Їх дослідження мають широкий спектр використання в медицині, фармації, промисловості (наприклад харчовій чи сільськогосподарській). Також ці вчені досліджують стовбурові клітини, розробляють лікарські засоби, шляхом синтезу виводять нові сорти та підвищують врожайність сільськогосподарських культур.

  • Науково-дослідні інститути, центри, лабораторії
  • Фармацевтична промисловість
  • Харчова промисловість
  • Сільськогосподарська промисловість
  • Медичні установи
Затребуваність

Сфера діяльності
Природничі науки, медицина
Вид діяльності
Професія типу «людина-природа» Досліджувати, отримувати та синтезувати нові знання, експериментувати.
РІВЕНЬ ЗАРПЛАТНІ
Від 900 євро
КОМПЕТЕНЦІЇ (ВИМОГИ)
Системне мислення: прагнення розглянути ситуацію з різних сторін і врахувати всі можливі умови та наслідки Установка на навчання: прагнення отримувати нові знання і вдосконалювати власні Аналітичне мислення: вміння виявляти причинно-наслідкові зв’язки Робота з інформацією: вміння знаходити потрібну інформацію, розбиратись в представлених матеріалах Уважність: вміння сконцентруватись на виконуваній роботі і не відволікатись

Суміжні професії